x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump pledează nevinovat la acuzațiile privind subminarea alegerilor din Georgia

Trump pledează nevinovat la acuzațiile privind subminarea alegerilor din Georgia

de Redacția Jurnalul    |    31 Aug 2023   •   23:15
Trump pledează nevinovat la acuzațiile privind subminarea alegerilor din Georgia
Sursa foto: Hepta

Fostul președinte american Donald Trump a pledat joi nevinovat la o acuzație penală legată de încercările sale de a modifica rezultatul alegerilor din 2020 din Georgia, potrivit unui document depus la tribunal citat de Reuters.

Pledoaria înseamnă că Trump, favorit pentru nominalizarea republicană din 2024, nu va apărea în persoană la tribunalul din comitatul Fulton din Atlanta săptămâna viitoare pentru a răspunde acuzațiilor.

„După cum reiese din semnătura mea de mai jos, renunț la o punere sub acuzare oficială și pledez nevinovat la acuzația din acest caz", a declarat Trump în dosarul judiciar depus joi la Curtea Superioară din comitatul Fulton.

Procurorul districtual din comitatul Fulton, Fani Willis, l-a acuzat pe Trump de 13 infracțiuni, inclusiv de șantaj, pentru că a făcut presiuni asupra oficialilor statului cu scopul de a anula înfrângerea sa în alegerile din 2020 și pentru că ar fi creat o listă falsă de electori pentru a împiedica validarea în Congres a victoriei președintelui democrat Joe Biden.

Cele mai recente acuzații marchează a patra punere sub acuzare a lui Trump de la lansarea campaniei sale de realegere în funcția de președinte SUA.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: trump proces