x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump speră că închiderea administrațiilor federale nu va dura mult

Trump speră că închiderea administrațiilor federale nu va dura mult

22 Dec 2018   •   11:30
Trump speră că închiderea administrațiilor federale nu va dura mult

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri seara că speră că închiderea administraţiilor federale nu va dura mult timp, după ce Congresul şi Casa Albă nu au reuşit să ajungă la un acord bugetar privind finanţarea construirii unui zid la frontiera mexicană , relatează sâmbătă AFP. 

"Sperăm că închiderea nu va dura mult", a afirmat liderul de la Casa Albă într-un videoclip postat pe contul său de Twitter, cu câteva ore înainte de începerea acestei paralizii a administraţiilor federale. 

Statele Unite intră sâmbătă dimineaţa în perioada de paralizie parţială a administraţiilor federale, după eşecul încercărilor de a se ajunge la compromis între Congres şi Casa Albă asupra bugetului şi finanţării construirii unui zid la frontiera mexicană, unul dintre principalele angajamente ale preşedintelui Trump. 

Începând de sâmbătă la ora 0:00 (05.00 GMT), administraţiile nu vor mai fi finanţate şi ar urma să-şi reducă activităţile în următoarele zile. Din cauza acestei închideri parţiale a guvernului, sute de mii de funcţionari publici ar putea intra în concediu fără plată sau să muncească fără a fi plătiţi, cu doar câteva zile înainte de Crăciun.

AGERPRES

×