x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump va mânca un sos mai vechi decât istoria Statelor Unite ale Americii

Trump va mânca un sos mai vechi decât istoria Statelor Unite ale Americii

07 Noi 2017   •   14:14
Trump va mânca un sos mai vechi decât istoria Statelor Unite ale Americii

Un sos special, mai mai ”bătrân” cu 100 de ani decât Statele Unite, îi va fi servit lui Donald Trump la banchetul oficial de la Seul, joi, scrie AFP.

Dineul va avea loc la Casa Albastră, complex care se aflî în apropierea palatului regal. Din meniu va face parte o friptură de vită care va fi preparat cu un sos de soia vechi de 360 de ani, au declarat oficialii instituției prezindențiale.

Dacă sosul este atât de vechi, înseamnă acesta a fost fabricat în anul 1657, anul nașterii lui Benjamin Franklin, parintele Declarației de Independență a SUA.

Sosul de soia este unul dintre alimentele de bază ale gastronomiei în Coreea de Sud. Ele sunt concepute de artizani celebri şi fermentează timp de decenii, sau chiar secole, şi sunt vândute pentru zeci de mii de dolari litrul. 

La un salon gastronomic din 2012, un grup de artizani a prezentat un sos fabricat, potrivit lor, în urmă cu 450 de ani, pentru care au cerut o sumă de 100 de milioane de won (77.000 de euro). 

Printre alte feluri de mâncare care vor fi servite la dineul de marţi va fi şi calcanul, peştele preferat al lui Donald Trump. 

"Meniul conţine mâncare cu arome locale, tradiţională, care ar putea fi pe gustul preşedintelui SUA", a declarat un responsabil pentru agenţia de presă sud-coreeană Yonhap. 

Acest banchet contrastează în mare parte cu meniul într-un stil foarte american care i-a fost oferit în Japonia lui Trump de către prim-ministrul Shinzo Abe, cu care liderul de la Casa Albă are relaţii mult mai călduroase decât cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-In. 

La câteva ore după sosirea lui Trump la Tokyo, preşedintele american şi Shinzo Abe au consumat cheeseburgeri cu ketchup. De asemenea, felul principal de mâncare la banchet a fost o friptură. 

În meniul dineului de la Seul de marţi figurează şi creveţi pescuiţi, potrivit palatului prezidenţial, în apropierea unui grup de insule izolate din Marea Japoniei, revendicate atât de Coreea de Sud cât şi de Japonia.
AGERPRES

×