x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trupele israeliene „operează în interiorul și în jurul orașului Gaza”

Trupele israeliene „operează în interiorul și în jurul orașului Gaza”

de Redacția Jurnalul    |    02 Noi 2023   •   18:15
Trupele israeliene „operează în interiorul și în jurul orașului Gaza”
Sursa foto: Hepta

Israelul a ajuns cu trupe armate în și lângă orașul Gaza, joi, anunță Forțele de Apărare Israeliene, potrivit The Guardian.

Șeful Statului Major al Forțelor de Apărare Israeliene (FAI) a declarat că trupele operează în interiorul orașului Gaza și îl înconjoară din mai multe direcții.

Într-o declarație făcută de la o bază aeriană, raportată de Times of Israel, generalul-locotenent Herzi Halevi a spus: „Am avansat încă o etapă semnificativă în război. Forțele se află în inima nordului Gazei, operează în orașul Gaza, îl înconjoară și aprofundează ofensiva terestră, precum și obiectivele operațiunii”.

Forțele Israeiliene „luptă într-o zonă urbană densă și complexă, care necesită o luptă profesionistă și curaj”, a spus el.

Acesta a adăugat că forțele sale luptă „în spații apropiate împotriva unui inamic crud” și că forțele terestre sunt însoțite de „informații precise, cu focuri din aer și de pe mare”, spunând că acest parteneriat (n.r. dintre forțele armate) face ca lupta să fie mult mai eficientă.

(sursa: Mediafax)

×