x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trupul neînsufleţit al "liderului etern" Kim Jong-il va fi îmbălsămat şi expus în mausoleul Kumsusan din Phenian

Trupul neînsufleţit al "liderului etern" Kim Jong-il va fi îmbălsămat şi expus în mausoleul Kumsusan din Phenian

12 Ian 2012   •   05:47
Trupul neînsufleţit al "liderului etern" Kim Jong-il va fi îmbălsămat şi expus în mausoleul Kumsusan din Phenian

Corpul neinsufletit al liderului defunct nord-coreean Kim Jong-il va fi imbalsamat si expus in imensul mausoleu Kumsusan din Phenian, unde se afla deja ramasitele tatalui sau, Kim Il-sung, iar in tara vor fi ridicate monumente dedicate gloriei sale.

Ziua aniversarii nasterii sale, 16 februarie, este decretata "Ziua Stelei Stralucitoare", conform unei decizii a Biroului Politic al Comitetului Central al partidului unic.

Partidul Muncitorilor, partid unic al singurei dinastii comuniste din lume, a acordat liderului defunct titlul de "lider etern", iar tatal sau, fondatorul Coreei de Nord comuniste, se bucura de titlul de "presedinte etern", anunta Mediafax.

Kim Jong-il, care a condus Coreea de Nord cu o mana de fier dupa moartea tatalui sau, in 1994, a decedat in urma unei crizei cardiace pe 17 decembrie, la varsta de 69 de ani. El a beneficiat de funeralii nationale grandioase pe 28 decembrie, la Phenian.

Fiul sau cel mic, Kim Jong-un, a fost desemnat succesor al acestuia.




×