x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TUR VIRTUAL în Banca Angliei. Cum arată seiful de aur şi cele 400.000 de lingouri din subsolul celebrei clădiri britanice (VIDEO)

TUR VIRTUAL în Banca Angliei. Cum arată seiful de aur şi cele 400.000 de lingouri din subsolul celebrei clădiri britanice (VIDEO)

13 Iul 2013   •   10:09
TUR VIRTUAL în Banca Angliei. Cum arată seiful de aur şi cele 400.000 de lingouri din subsolul celebrei clădiri britanice (VIDEO)

Banca Angliei îşi deschide porţile pentru public, într-un tur virtual inedit, ocazie rară de a vedea interiorul celei mai mari instituţii economice din Marea Britanie, scrie Huffington Post. Aplicaţia de vizitare poate fi accesată de utilizatorii de internet din întreaga lume şi poate fi folosită şi de pe telefoanele iOS şi Android.

În turul virtual de 360 de grade, care poate fi accesat de pe site-ul oficial al băncii, poate fi văzut şi seiful cu aur, care găzduieşte peste 400.000 de lingouri.
Un lingou de aur valorează în prezent în jur de 350.000 de lire sterline (404.320 de euro), iar valoarea totală a seifului este de aproximativ 140 de miliarde de lire sterline (161 de miliarde de euro).

Aplicaţia permite utilizatorilor să viziteze şi seiful cu bani. Bancnotele în circulaţie în Marea Britanie valorează peste 50 de miliarde de lire sterline, iar Banca Angliei emite în fiecare an bancnote în valoare de 1 miliard de lire, pentru a le înlocui pe cele învechite.

×
Subiecte în articol: banca angliei tur virtual seif lingouri