x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia: 38 de luptători ai Statului Islamic au fost ucişi în nordul Siriei

Turcia: 38 de luptători ai Statului Islamic au fost ucişi în nordul Siriei

09 Oct 2016   •   17:10
Turcia: 38 de luptători ai Statului Islamic au fost ucişi în nordul Siriei

Treizeci şi opt de militanţi ai Statului Islamic (SI) au fost ucişi în nordul Siriei în ultimele 24 de ore, a anunţat duminică armata turcă, acţiunea marcând o escaladare a conflictului în zonă, unde rebeli sirieni, susţinuţi de Turcia, luptă cu jihadiştii, transmite Reuters.

Sprijiniţi de tancuri şi atacuri aeriene ale Turciei, rebelii se apropie de bastionul Dabiq al SI, în cadrul unei operaţiuni începute la sfârşitul lunii august.

Paisprezece dintre luptătorii SI au fost ucişi în timp ce încercau să intre în două sate controlate de rebeli la circa trei kilometri est de Dabiq, a precizat armata turcă într-un comunicat.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), ONG cu sediul în Marea Britanie, a transmis sâmbătă că luptătorii SI au capturat cele două sate într-un contraatac în apropiere de graniţa turcă, însă comunicatul armatei turce contrazice informaţia.

Alţi 17 combatanţi ai Statului Islamic au fost ucişi în atacuri aeriene ale avioanelor de luptă ale coaliţiei conduse de SUA în unele zone, a precizat armata în evaluarea sa zilnică asupra operaţiunii, denumită 'Scutul Eufratului'.

Avioanele de luptă turce au lansat propriile lor atacuri aeriene asupra ţintelor SI în nordul Siriei duminică dimineaţă omorând şapte militanţi şi distrugând cinci clădiri pe care aceştia le foloseau, a mai precizat armata într-un comunicat ulterior.

Armata a menţionat de asemenea că doi rebeli sirieni au fost ucişi şi 19 răniţi în ultimele confruntări cu SI. Operaţiunea a vizat de asemenea şi miliţiile kurde, a căror prezenţă de-a lungul graniţei este văzută de Ankara drept o ameninţare.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: turcia siria statul islamic