x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia: Băncile înregistrează progrese în privinţa restructurării datoriilor principalelor cluburi de fotbal

Turcia: Băncile înregistrează progrese în privinţa restructurării datoriilor principalelor cluburi de fotbal

30 Iun 2019   •   12:40
Turcia: Băncile înregistrează progrese în privinţa restructurării datoriilor principalelor cluburi de fotbal

Asociaţia Băncilor din Turcia (TBB) a informat că se înregistrează progrese în discuţiile privind restructurarea datoriilor principalelor cluburi de fotbal ale ţării, precum Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas şi Trabzonspor, transmite Reuters.

Scadenţa datoriilor va fi de cinci ani, iar timp de doi ani cluburile nu vor achita obligaţia principală, ci doar dobânzile.

"Nu este posibilă transferarea datoriilor cluburilor de fotbal către o singură bancă, ci toate băncile vor continua să îşi gestioneze propriile împrumuturi riscante", a precizat TBB. 

Datoriile totale ale primelor patru cluburi de fotbal din Turcia (Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas, Trabzonspor) depăşesc zece miliarde de lire turceşti (1,73 miliarde de dolari), în condiţiile în care acestea au cheltuit sume mari pentru a atrage staruri din străinătate. În plus, rezultatele slabe pe plan intern şi internaţional nu au făcut decât să exacerbeze problema datoriilor acumulate.

În ianuarie, Asociaţia Băncilor din Turcia avertiza că "este exclus ca datoriile să fie şterse sau ca la restructurare să fie utilizate alte standarde de evaluare decât cele ale pieţei", şi aprecia că veniturile cluburilor pot să le acopere cheltuielile.

La fel ca alte companii din Turcia care au contractat credite mari în valută, şi cluburile de fotbal suferă de pe urma deprecierii semnificative a monedei naţionale a Turciei, care s-a depreciat anul trecut cu aproape 30% în raport cu dolarul.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: turcia bănci cluburi de fotbal datorii