x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia: Soţie mutilată de barbari

Turcia: Soţie mutilată de barbari

17 Mai 2009   •   00:00

O tânără turcoaică în vârstă de 23 de ani a rămas fără urechi şi nas, după ce familia soţului său s-a răzbunat pentru o suspiciune nefondată.



Bănuită de adulter, tânăra din oraşul Agri, unde populaţia este majoritar kurdă, a fost mutilată de familia soţului său. Fata a fost găsită pe un teren viran, de unde a fost transporată la spital, cu urechile şi nasul tăiate, fiind rănită şi în zona abdomenului, cu o armă albă.

Medicii au afirmat că victima se afla în stare critică. Poliţia a arestat opt suspecţi, potrivit presei locale, citate de AFP. Cotidianele Milliyet şi Hürriyet au precizat că mai multe rude ale soţului victimei ar fi torturat-o pe tânără pentru că şi-ar fi înşelat bărbatul în perioada în care acesta era într-o deplasare în Izmir.

Guvernul şi asociaţiile din Turcia au încercat în ultimii ani să elimine practica crimelor din onoare care face numeroase victime în fiecare an. Sondajele arată că acest tip de violenţe sunt tolerate de multe persoane în zona de sud-est a Turciei, unde majoritatea este kurdă şi unde astfel de practici sunt frecvente, scrie presa turcă, citată de Mediafax.

Practica are amploare, ajungându-se la situaţii în care femeile sunt ucise pentru că au discutat cu străini, au cerut difuzarea la radio a unei piese sau pentru că au fost victimele unor violuri. Turcia, la presiunea Uniunea Europene, a înăsprit pedepsele împotriva celor care săvârşesc astfel de crime din onoare, pedeapsa cea mai mare fiind închisoare pe viaţă.

×
Subiecte în articol: externe