x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turul şomajului

Turul şomajului

de Sînziana Stancu    |    16 Iun 2010   •   00:00

Sătul de atâta alergătură după o slujbă, un francez căruia îi expiră în curând perioada de şomaj a ales o metodă mai puţin obişnuită de a-şi căuta de lucru.



Michel s-a hotărât să îmbine plăcutul cu utilul şi a pornit marţi, pe bicicletă, în turul Franţei. În mica remorcă prinsă de bicicleta lui se află 50 de kilograme de bagaje, între care 6 kilograme sunt numai de CV-uri şi scrisori de intenţie, pe care vrea să le distribuie diferitelor firme şi întreprinderi pentru a-şi găsi de lucru. Expediţia lui va dura două luni. Ziua va merge, iar noaptea va dormi în cort sau la vreun localnic care se va oferi să-l găzduiască, scrie AFP.

Înainte de a fi disponibilizat, Michel era "agent logistic calificat" şi lucra în platforme logistice, cum sunt cele de la Metro sau Leader Price. Atribuţiile lui erau gestiunea stocurilor de marfă, atât în sistem informatic cât şi manual, încărcarea şi descărcarea camioanelor cu mărfuri, pregătirea comenzilor şi chiar relaţiile cu clienţii. Şomerul francez, care este căsătorit şi are o fiică, speră să-şi găsească cât mai repede un serviciu prin metoda inedită pe care a ales-o pentru căutarea unui loc de muncă.

×
Subiecte în articol: externe