x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Twitter vrea să rezolve probleme cu Musk în justiție

Twitter vrea să rezolve probleme cu Musk în justiție

11 Iul 2022   •   21:35
Twitter vrea să rezolve probleme cu Musk în justiție

Twitter promite o luptă legală după ce Elon Musk s-a retras din afacerea de 44 de miliarde de dolari.

Elon Musk, directorul general al Tesla și cea mai bogată persoană din lume, a declarat că reziliază acordul de 44 de miliarde de dolari pentru cumpărarea Twitter, deoarece compania de social media a încălcat mai multe prevederi ale acordului de fuziune.

Președintele Twitter, Bret Taylor, a declarat că board-ul intenționează să întreprindă acțiuni în justiție pentru a aplica acordul de fuziune.

"Consiliul de administrație al Twitter se angajează să încheie tranzacția la prețul și în termenii conveniți cu domnul Musk...", a scris acesta, conform Reuters.

Într-un document, avocații lui Musk au declarat că Twitter nu a reușit sau a refuzat să răspundă la mai multe solicitări de informații privind conturile false sau spam de pe platformă, care sunt fundamentale pentru performanța comercială a companiei.

"Twitter încalcă în mod semnificativ mai multe prevederi ale acelui acord, pare să fi făcut declarații false și înșelătoare pe care domnul Musk s-a bazat atunci când a încheiat acordul de fuziune", se arată în document.

Musk a mai spus că se retrage pentru că Twitter a concediat directori de rang înalt și o treime din echipa de achiziții de talente, încălcând obligația Twitter de a "păstra substanțial intacte componentele materiale ale actualei sale organizații de afaceri".

Decizia lui Musk va duce, probabil, la o luptă juridică prelungită între miliardar și compania cu sediul în San Francisco.

Fuziunile și achizițiile disputate care ajung în instanțele din Delaware se termină de cele mai multe ori cu renegocierea înțelegerilor de către companii sau cu cumpărătorul plătind o înțelegere pentru a se retrage, mai degrabă decât cu un judecător care să ordone finalizarea tranzacției. Acest lucru se datorează faptului că societățile-țintă sunt adesea dornice să rezolve incertitudinea legată de viitorul lor și să meargă mai departe.

Cu toate acestea, Twitter speră ca procedurile judiciare să înceapă în câteva săptămâni și să fie rezolvate în câteva luni, potrivit unei persoane din interior citate de Reuters.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elon musk