x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucigaşul din Florida, un elev exmatriculat, obsedat de arme!

Ucigaşul din Florida, un elev exmatriculat, obsedat de arme!

15 Feb 2018   •   07:20
Ucigaşul din Florida, un elev exmatriculat, obsedat de arme!

Autorul atacului de la liceul din Parkland, Florida, are 19 ani. Obsedat de arme, Nicholas Cruz a fost elev al liceului, dar exmatriculat.

 

Nicholas de Jesus Cruz era un copil-problemă și a fost dat afara din liceul din Parkland din motive disciplinare ”neprecizate”, potrivit poliției din Florida. Avand o pasiune bolnavicioasa pentru arme, tânărul de 19 ani s-a pozat în ipostaze bizare pe rețele de socializare.

”Toți colegii săi știau că va fi el” a declarat, pentru postul local W-FOR TV, Matthew Walker, un elev de 17 ani. ”Mai in gluma, mai in serios, mulți elevi spuneau că el urmează să comită un atac armat în școală. S-a dovedit că au avut dreptate. E o nebunie”, a continuat Matthew.

Ca elev al liceului Marjory Stoneman Douglas, Nicholas Cruz a provocat, se pare, o mulțime de necazuri. ”Anul trecut, ni s-a spus că nu are voie să intre în campus cu rucsac. Au fost probleme, pentru că a amenințat elevi și bănuiesc că i s-a cerut să plece din campus”, a declarat pentru Miami Herald, Jim Garner, care i-a fost profesor de matematică.   

De altfel, polițiștii din Parkland au confirmat că Nicholas Cruz a fost exmatriculat din motive disciplinare. ”Mă  feream de el mai tot timpul. Nu voiam să mă intersectez cu el, pentru că nu voiam să provoc un conflict, din cauza imaginii pe care el o avea”, a recunoscut alt elev.

Printre altele, tânărul a făcut parte din Junior Reserve Officers' Training Corps (JROTS) - un program de pregătire militară pentru liceeni al armatei americane. Pe contul său de Instagram, Nicholas Cruz apare în ipostaze stranii, în care obsesia sa pentru arme e evidentă: ba purtand fes și având fața acoperită cu o bandana, în timp ce în mâna agita unul sau chiar 3 cuțite, ba tinand un pistol.

Cum a acţionat autorul atacului de la liceul din Florida

Anchetatorii spun că Nicholas Cruz ar fi deschis focul înainte de a intra în cladirea liceului. Când a trecut pragul institutiei de invatamant, avea o pușcă de asalt AR-15 și cu mai multe încărcătoare. Purta un tricou grena și mască de gaze.

Martorii spun că, înainte de a deschide focul, a activat alarma de incendiu. A mers apoi din clasă în clasă, trăgând foc după foc. A împușcat mortal 12 persoane în liceu, elevi, dar și un profesor care ar fi încercat să protejeze copiii. Alte două cadavre au fost găsite în fața liceului, iar un altul pe stradă. Alte două victime au murit la spital, din cauza rănilor suferite. .

După masacru, a fugit, dar la două ore după masacrul comis, a fost încolțit de polițiști și arestat. Nicholas Cruz a fost prins la 2 kilometri și jumătate de liceu. El a fost transportat mai întâi la spital, sub pază extrem de strictă. OBSERVATOR

×
Subiecte în articol: masacru atac armat florida elev arme sua