x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina a doborât peste 300 de drone de fabricație iraniană, afirmă un oficial militar

Ucraina a doborât peste 300 de drone de fabricație iraniană, afirmă un oficial militar

28 Oct 2022   •   23:00
Ucraina a doborât peste 300 de drone de fabricație iraniană, afirmă un oficial militar

Ucraina a doborât peste 300 de drone Shahed-136 de fabricație iraniană pe care Moscova le folosește pentru a paraliza infrastructura critică începând cu 13 septembrie, potrivit lui Iurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene al Forțelor Armate Ucrainene, citat de CNN.

Ucraina și aliații occidentali au acuzat Rusia că obține drone din Iran în timp ce se străduiește să își refacă propriile stocuri de muniție. Iranul a negat trimiterea dronelor către Rusia.

Într-un briefing pentru jurnaliști, vineri, Ihnat a declarat că Moscova "schimbă tactica pentru că nu mai are suficiente rachete. Rămân fără rachete Iskander. Alte tipuri de rachete sunt, de asemenea, puține".

"În ultima vreme au lovit doar infrastructuri critice și infrastructuri energetice, fără a arăta interes pentru obiective militare", a adăugat el.

Campania aeriană a Rusiei împotriva centralelor electrice ucrainene și a altor infrastructuri esențiale s-a bazat pe dronele de atac, care sunt proiectate să se prăbușească pe o țintă și să explodeze. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că mai mult de o treime din sectorul energetic al țării sale a fost "distrus" în ultima lună.

Dronele sunt adesea lansate la primele ore ale dimineții, când pot fi detectate doar de sistemele radar ale Ucrainei, a declarat Ihnat.

SUA, Franța și Marea Britanie au declarat că transferul de arme din Iran către Rusia ar încălca o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina drone