x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina a reînceput exporturile de cereale. Cum se realizează acestea

Ucraina a reînceput exporturile de cereale. Cum se realizează acestea

27 Mar 2022   •   10:01
Ucraina a reînceput exporturile de cereale. Cum se realizează acestea

Primele exporturi de proumb din Ucraina sunt realizate cu trenul deoarece porturile sunt blocate de trupele ruse, anunță firma de consultanță agricolă APK-Inform, citată de Reuters.

Aproape toate exporturile sale au fost în mod tradițional expediate din porturile sale de la Marea Neagră. Exporturile lunare de cereale depășeau 5 milioane de tone înainte de război.

Comercianții și oficialii din domeniul agriculturii au anunțat că Ucraina, care are încă cantități semnificative de cereale în stoc, ar putea începe să exporte cu trenul pe la granița sa vestică.

„Primele loturi de câteva mii de tone de porumb au fost deja exportate prin granița terestră vestică a Ucrainei”, arată un raport APK-Inform.

Prețurile DAP (Delivered At Place) la porumbul ucrainean pentru cumpărătorii din Polonia și statele baltice au fost cuprinse între 250-265 de dolari/tonă și 275 de dolari/tonă pentru Slovacia.

Până la 600.000 de tone de cereale pe lună ar putea fi exportate cu trenurile din Ucraina către Europa.

APK-Inform a anunțat săptămâna trecută că exporturile de cereale ale Ucrainei ar putea totaliza 44 de milioane de tone în sezonul iulie-iunie 2021/22.

Ucraina este al doilea exportator de cereale din Europa, după Rusia.

×
Subiecte în articol: ucraina exporturi cereale