x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina acuză că armata rusă crează "birouri de comandă" pentru a menţine populaţia sub control

Ucraina acuză că armata rusă crează "birouri de comandă" pentru a menţine populaţia sub control

11 Mar 2022   •   12:34
Ucraina acuză că armata rusă crează "birouri de comandă" pentru a menţine populaţia sub control
Sursa foto: Hepta

Ucraina acuză că în regiunile ocupate de armata rusă se crează "birouri de comandă" pentru a menţine populaţia sub control , scrie EFE.

"În regiunea Herson, duşmanul încearcă să creeze un sistem de birouri de comandă pentru a menţine ordinea în aşezările ocupate temporar. Agresiva propagandă rusă începe să funcţioneze activ în teritoriile ocupate temporar", a transmis Ukrinform, care citează serviciul de presă al Statul Major General al Forţelor Armate ucrainene, citat de Ukrinform.

Rușii încearcă să ajungă la o înțelegere cu populația locală prin difuzarea de mesaje. 

"îÎn unele aşezări, duşmanul, încălcând dreptul internaţional umanitar, comite furturi, ia ostatici şi execută civili", informează Statul Major al Ucrainei.

Potrivit militarilor ucraineni, armata rusă încearcă să încorporeze deţinuţi care provin din închisori din regiunea rusă Rostov, în apropierea graniţei cu Ucraina, cărora li s-ar putea acorda o amnistie.

"Forţele armate ale Federaţiei Ruse sunt gata să-i primească în rândurile lor pe toţi cei apţi pentru serviciul militar, inclusiv pe cei fără experienţă militară", scrie Ukrinform. 

Pe de altă parte, președintele ucrainean Volodimir Zelenin a emis un decret prin care a permis deținuților care au experiență în luptă să iasă din închisori pentru a lupta împotriva armatei ruse. 

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia