x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina cere acces în satul polonez unde a căzut racheta și dovezi că este implicată în incident

Ucraina cere acces în satul polonez unde a căzut racheta și dovezi că este implicată în incident

16 Noi 2022   •   16:32
Ucraina cere acces în satul polonez unde a căzut racheta și dovezi că este implicată în incident
Sursa foto: Hepta

Kievul cere acces la locul unde a căzut racheta, în urma impactului murind două persoane. Totodată, vrea dovezile că aceasta a fost lansată de forțele ucrainene, scrie Reuters.

Potrivit NATO și SUA, aceasta a fost lansată de forțele ucrainene, după ce în prealabil suspiciunile s-au îndreptat spre Rusia.  Secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg a declarat că racheta a fost lansată de apărarea antiaeriană. 

Racheta S-300 a căzut în satul polonez Przewodow, aflat la  6 km de granița cu Ucraina. 

Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, cere acces la fața locului, îmntr-o investigație comună cu partenerii occidentali. 
''Ucraina cere un acces imediat la locul căderii rachetei pentru reprezentanţii săi ai Apărării şi grănicerilor'', a transmis acesta pe rețelele de socializare și cere 'de la partenerii noştri informaţiile pe baza cărora ei au tras concluzia că a fost vorba despre o rachetă ucraineană a apărării antiaeriene". 

×
Subiecte în articol: ucraina Polonia racheta nato