x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina cere interzicerea la nivel mondial a postului RT (Russia Today)

Ucraina cere interzicerea la nivel mondial a postului RT (Russia Today)

23 Oct 2022   •   23:33
Ucraina cere interzicerea la nivel mondial a postului RT (Russia Today)
Sursa foto: Hepta

Ucraina a catalogat duminică postul rusesc RT controlat de stat ca fiind un incitator la genocid, după ce un prezentator a spus că ar fi trebuit înecați copiii ucraineni care i-au văzut pe ruși ca ocupanți în timpul Uniunii Sovietice, informează Reuters.

Într-o emisiune difuzată săptămâna trecută, prezentatorul Russia Today, Anton Krasovsky, a spus că copiii care au criticat Rusia ar fi trebuit să fie „aruncați direct într-un râu cu un curent puternic”.

Krasovsky - un comentator pro-război de la televiziunea rusă care a fost sancționat de Uniunea Europeană - a răspuns la o relatare a autorului rus de science-fiction Serghei Lukyanenko despre faptul că atunci când a vizitat pentru prima dată Ucraina în anii 1980 copiii i-au spus că ar trăi mai bine dacă Moscova nu le-ar ocupa țara.

„Ar fi trebuit să fie înecați în Tisina (râul)", a spus Krasovsky. „Pur și simplu înecați-i pe acei copii, înecați-i”.

„Guvernele care încă nu au interzis RT trebuie să urmărească acest fragment”, a declarat ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, într-un tweet care a făcut legătura cu un fragment din interviu.

„Incitare agresivă la genocid (vom judeca această persoană pentru asta), care nu are nimic de-a face cu libertatea de exprimare. Interziceți RT în întreaga lume”, a adăugat Kuleba.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: russia today incitare la genocid