x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina cere livrarea de arme ofensive din partea NATO și UE

Ucraina cere livrarea de arme ofensive din partea NATO și UE

23 Mar 2022   •   16:00
Ucraina cere livrarea de arme ofensive din partea NATO și UE
Sursa foto: hepta

Autoritățile de la Kiev cer țărilor occidentale să livreze Ucrainei "arme ofensive" înaintea summitului NATO extraordinar al NATO, la care va participa și președintele Joe Biden, scrie AFP.

"Forţele noastre şi cetăţenii noştri rezistă cu un curaj supraomenesc, însă un război nu poate fi câştigat fără arme ofensive, fără rachete cu rază medie de acţiune, care pot fi un mijloc de disuasiune. Fără un program de tip 'Lend-Lease', nu ne putem apăra.Este imposibil să te aperi eficient vreme îndelungată fără un sistem de apărare aeriană fiabil, capabil să doboare rachete inamice cu rază lungă de acţiune. Cu toate astea, nu ni se  dau. După cum nu ni se dau avioane. Această teamă de escaladare este de înţeles, însă ea nu va ajuta", a transmis Andrii Iermak, șef de cabinet al președintelui Volodimir Zelenski, pe Telegram.

SUA și NATO nu vor să trimită arme de atac în Ucraina de teamă că războiul se va extinde. 

La summitul NATO va ține un discurs, prin videoconferință, și Volodimir Zelenski. În cadul întrunirii se va discuta despre ajutorul militar pentru Ucraina, în special sisteme de apărare antiaeriene.

 

×
Subiecte în articol: summit nato ucraina