x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina crește producția de drone aeriene și acvatice: Va fi un boom

Ucraina crește producția de drone aeriene și acvatice: Va fi un boom

de Redacția Jurnalul    |    04 Sep 2023   •   00:40
Ucraina crește producția de drone aeriene și acvatice: Va fi un boom
Sursa foto: Hepta

Ucraina intenționează să mărească producția de drone încă din această toamnă, a declarat duminică ministrul ucrainean al apărării, în contextul în care țara efectuează tot mai des atacuri cu drone pe teritoriul rusesc.

Atacurile ucrainene cu drone pe teritoriul rus s-au intensificat în ultimele săptămâni, în unele zile zeci de drone lovind Rusia și ajungând până în orașul Pskov, situat în vestul țării, la 600 km de Ucraina.

Kievul a folosit atât drone aeriene pentru a ataca aerodromurile, cât și drone acvatice pentru a ataca navele și podul spre Crimeea.

"Cred că în această toamnă va fi un boom în producția de diverse drone ucrainene: zburătoare, plutitoare, iar acest lucru va continua să crească în volum”, a declarat Oleksii Reznikov pentru agenția de presă de stat Ukrinform, citată de Reuters.

El a precizat că unul dintre motivele creșterii producției a fost faptul că autoritățile au simplificat diverse reglementări și legi.

"Așa că am rescris regulamentele... și am simplificat procedurile. Și cred că am reușit, ceea ce ne-a dat oferit oportunitatea unei astfel de creșteri. Mai ales pentru producătorii de drone care au început producția din garaje", a spus el.

Ucraina este dependentă în mod semnificativ de livrările de arme occidentale moderne, dar Kievul s-a angajat să nu le folosească pe teritoriul rusesc și pentru astfel de atacuri folosește doar arme de producție internă, în primul rând drone.

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că a distrus în total 281 de drone ucrainene în ultima săptămână, dintre care 29 deasupra regiunilor vestice ale Rusiei, indicând amploarea războiului dronelor care se desfășoară în prezent între Rusia și Ucraina.

Ucraina a atacat mai multe aerodromuri aflate în interiorul Rusiei, centrul Moscovei și baze militare atât în Crimeea ocupată, cât și în regiunile apropiate de granița ucraineană.

În mod normal, oficialii ucraineni spun foarte puțin sau chiar nimic despre atacurile asupra țintelor rusești, dar afirmă că distrugerea infrastructurii rusești este vitală pentru efortul de război al țării.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina drone productie