x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina: Ministrul de interne a fost demis de parlament, codul penal amendat

Ucraina: Ministrul de interne a fost demis de parlament, codul penal amendat

de Agerpres    |    21 Feb 2014   •   19:10
Ucraina: Ministrul de interne a fost demis de parlament, codul penal amendat

Parlamentul Ucrainei a votat vineri în favoarea destituirii ministrului de interne Vitali Zaharcenko pentru folosirea violenţei împotriva protestatarilor, relatează Reuters.

Zaharcenko este o persoană contestată în Piaţa Independenţei din Kiev ca urmare a măsurilor de reprimare luate împotriva manifestanţilor.

Demiterea ministrului va fi văzută ca o victorie pentru mişcarea de proteste, comentează Reuters.

Totodată, legislativul a votat în favoarea amendării codului penal, ceea ce ar putea pregăti terenul pentru eliberarea din închisoare a fostului premier Iulia Timoşenko, menţionează Reuters.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici şi opoziţia ucraineană au semnat vineri un acord de ieşire din criză ce prevede importante concesii făcute puterii, la o zi de la baia de sânge ce a avut loc la Kiev, a transmis AFP.

Acordul semnat vineri la palatul prezidenţial din Kiev, în prezenţa unor mediatori europeni, prevede în special alegeri prezidenţiale anticipate, formarea unui guvern de coaliţie şi o reformă constituţională. Acordul survine după violenţele ce s-au soldat cu aproape 80 de morţi, începând de marţi, la Kiev. 

×
Subiecte în articol: violente kiev