x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina participă pentru prima oară la summitul ASEAN

Ucraina participă pentru prima oară la summitul ASEAN

12 Noi 2022   •   12:20
Ucraina participă pentru prima oară la summitul ASEAN
Sursa foto: Hepta

Ucraina își face prima apariție oficială la summitul ASEAN. Șeful dimplomației de la Kiev, Dmitro Kuleba îi laudă pe liderii din Asia de Sud-Est pentru "sprijinul politic”.

Ministrul de Externe, Dmitro Kuleba, i-a lăudat sâmbătă pe liderii din Asia de Sud-Est pentru că au transmis un mesaj de susținere politică Kievului.

Vorbind cu reporterii la summitul Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) de la Phnom Penh, el a abordat tratatul în mare măsură simbolic, semnat de Ucraina cu națiunile din Asia de Sud-Est în cadrul summitului, transmite dpa.

"Suntem bucuroși că în timpul președinției cambodgiene semnarea a devenit realitate și că a fost asigurat consensul. Îl luăm ca pe un mesaj de sprijin politic din partea țărilor ASEAN pentru Ucraina", a spus oficialul.

El a descris atrocitățile comise de forțele armate ruse și a declarat că Moscova face "jocul foamei" cu lumea prin blocarea exporturilor de cereale ucrainene.

Vizita lui Kuleba marchează prima participare a Ucrainei la summitul anual al ASEAN, iar acesta a declarat că "vom explora și utiliza toate oportunitățile pentru a construi o relație mai profundă cu țările membre ASEAN".

ASEAN este o uniune a 10 țări din Asia de Sud-Est care promovează cooperarea diplomatică în domeniul economic, politic și de securitate.

×
Subiecte în articol: ucraina asean