x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina prezintă trei scenarii de încheiere a războiului cu Rusia

Ucraina prezintă trei scenarii de încheiere a războiului cu Rusia

de Redacția Jurnalul    |    13 Iul 2023   •   21:45
Ucraina prezintă trei scenarii de încheiere a războiului cu Rusia
Sursa foto: Hepta

Administrația de la Kiev consideră că există trei scenarii de încheiere a războiului cu Federația Rusă, potrivit consilierului prezidențial Mihailo Podoliak, care a fost și șeful echipei de negocieri de pace a Ucrainei, din primăvara anului trecut.

"Există doar trei scenarii de încheiere a războiului. 

Primul - noi câştigăm şi va exista statul Ucraina, care va domina regiunea pe ansamblul ei şi, prin urmare, va avea relaţii de parteneriat clar stabilite. Ea va fi capabilă să-şi modernizeze forţele armate şi să aibă o armată eficientă", a spus acesta într-o intervenție tv, potrivit agenției Unian.

Totodată, el a precizat că va exista o zonă demilitarizată cu Rusia și se va organiza o întâlnire pentru controlul arsenalului nuclear al Moscovei. 

Cel de-al doilea scenariu este înfrângerea Ucrainei, care "va muri treptat" în următorii ani. 

Iar ultima variantă este un "Minsk-3".
"Există şi un al treilea scenariu, de mijloc. Nu pierdem, dar există o linie de demarcaţie Minsk-3 (eșuat pentru pacea din regiunea Donbas 2014-2015 n.red.). Asta înseamnă că veţi muri foarte lent. Veţi fi conectaţi la aparate care vă vor ţine în viaţă", a spus Podoliak, adresându-se ucrainenilor. 

Și în această situație, el consideră că Ucraina nu va mai exista. 
"Aşadar, orice altceva este o încercare de a găsi unele elemente alternative care să permită ca ceva să continue undeva. Noi avem opţiuni foarte simple - câştigăm sau pierdem", a spus consilierul, în contextul summitului NATO de la Vilnius.

Deși NATO a promis sprijinirea Ucrainei și reducerea parcursului țării pentru intrarea în Alianță, nu a fost stabilit un traseu clar de aderare. 




 

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia razboi pace mihailo podoliak