x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucrainenii au recuperat mai multe teritorii în est și sud

Ucrainenii au recuperat mai multe teritorii în est și sud

de Redacția Jurnalul    |    11 Sep 2023   •   10:30
Ucrainenii au recuperat mai multe teritorii în est și sud
Sursa foto: Hepta

Autoritățile din Ucraina au anunțat luni că trupele ucrainene au recâștigat mai mult teritorii pe fronturile din est și sud în timpul contraofensivei militare, potrivit Reuters.

Ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar, a declarat că forțele Kievului au recucerit aproape 2 kilometri pătrați de teren în ultima săptămână în jurul orașului Bakhmut. Maliar a spus că forțele ucrainene au capturat o parte din satul Opytne, la sud de orașul Avdiivka, și au avut „succes parțial" în apropierea satului Novomaiorske, în estul regiunii Donețk.

Ea a vorbit și despre „un oarecare succes" în apropiere de Klishchiivka, un sat aflat la sud de Bakhmut, considerat ca fiind esențial pentru asigurarea controlului asupra orașului. Trupele Kievului au eliberat 49 de kilometri pătrați în apropiere de Bakhmut de la începutul contraofensivei de trei luni, a precizat Maliar.

În ceea ce privește sudul, unde forțele ucrainene încearcă să avanseze spre Marea Azov, Kievul a recucerit 1,5 kilometri pătrați în ultima săptămână, a mai spus Maliar. De asemenea, au fost anunțate victorii la sud de satul Robotyne și la vest de Verbove, în regiunea Zaporojia.

Informațiile nu au putut fi confrmate din surse independente, iar rușii nu au comentat informațiile.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina contraofensiva reocupare