x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE anunţă un ajutor suplimentar de 400 de milioane de euro pentru victimele conflictului din Siria

UE anunţă un ajutor suplimentar de 400 de milioane de euro pentru victimele conflictului din Siria

06 Iun 2013   •   20:47
UE anunţă un ajutor suplimentar de 400 de milioane de euro pentru victimele conflictului din Siria

Uniunea Europeană a anunţat joi deblocarea unei sume suplimentare de 400 de milioane de euro ca ajutor pentru victimele conflictului sirian, în special pentru refugiaţii din ce în ce mai numeroşi, şi a făcut apel la comunitatea internaţională să-i urmeze exemplul, informează agerpres.ro.

"Criza siriană reprezintă cea mai gravă situaţie umanitară din ultimul deceniu. Comunitatea internaţională trebuie să acţioneze", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Uniunea Europeană, care a oferit deja 840 de milioane de euro ajutor umanitar, va debloca o nouă sumă de "400 de milioane de euro pentru Siria şi ţările vecine, în special Liban şi Iordania, care sunt cele mai afectate" de criza siriană, a adăugat el.

"Este esenţial ca şi alte ţări donatoare să răspundă' de urgenţă la criza din această zonă, care 'se schimbă rapid în faţa ochilor noştri într-o regiune fragilă", a susţinut comisarul european pentru ajutor umanitar, Kristalina Georgieva.

"Peste şapte milioane de persoane au în prezent nevoie de ajutor umanitar şi mai mult de jumătate dintre ei sunt copii", a mai spus comisarul european.

Peste 1,5 milioane de sirieni au fugit de luptele din ţara lor şi s-au refugiat în ţările vecine, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). Circa 473.000 de sirieni trăiesc acum în Iordania, 470.000 în Liban, 347.000 în Turcia, 147.000 în Irak, 67.000 în Egipt şi aproximativ 10.000 în ţări din Africa de Nord, conform UNHCR. 

×
Subiecte în articol: conflict siria ajutor siria ue siria