x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE dă Transnistriei 1,3 milioane de euro

UE dă Transnistriei 1,3 milioane de euro

15 Ian 2010   •   00:00

Dirk Schuebel, noul şef al delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, a efectuat o vizită la Tiraspol la finele căreia l-a asigurat pe Igor Smirnov de faptul că Transnistria va primi un ajutor de 1,3 milioane de euro.



„Scopul întrevederii cu Igor Smirnov a fost de a mă prezenta ca nou şef al delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, dar şi de a promova un pachet nou de măsuri de consolidare a încrederii" a spus Dirk Schuebel, citat de azi.md. Totodată, oficialul european a prezentat primele rezultate pozitive ale primului pachet de măsuri de consolidare a încrederii, care la părerea lui, a dat roade pozitive în regiunea transnistreană. Este vorba de proiectele sociale, dar şi cele ecologice. „Recent, a fost aprobat şi cel de-al doilea pachet valoarea totală a acestuia pentru regiunea transnistreană fiind de circa 1,3 mln euro", a concretizat Dirk Schuebel. „Scopul pachetului de măsuri include promovarea businessului în Transnistria, sprijin pentru societatea civilă", a spus şeful delegaţiei europene.

În acelaşi timp misiunea europeană îşi propune relansarea eforturilor de mediere a situaţiei critice privind căile ferate transnistrene. „Vrem ca căile ferate din Transnistria să fie operabile pentru toată lumea", a declarat Schuebel.

Oficialul european a adus veşti bune în acest sens. În a doua săptămână a lunii februarie la Chişinău şi Tiraspol va veni o delegaţie formată de Uniunea Europeană, în cadrul căreia vor fi experţi Franţa şi Lituania. Ei vor acorda asistenţă şi vor începe tratative privind deblocarea situaţiei privind căile ferate trasnistrene. Prima sa vizită în regiunea transnistreană noul şef al delegaţiei UE în Moldova a considerat-o foarte interesantă şi speră să contribuie la îmbunătăţirea situaţiei populaţiei de pe malul stâng al Nistrului.

×
Subiecte în articol: externe