x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UKIP, acuzat că a abuzat de fonduri europene în campania pentru Brexit

UKIP, acuzat că a abuzat de fonduri europene în campania pentru Brexit

17 Noi 2016   •   21:10
UKIP, acuzat că a abuzat de fonduri europene în campania pentru Brexit

Alianţa pentru Democraţie Directă în Europa (ADDE), partid european dominat de UKIP, trebuie să ramburseze aproape 173.000 de euro din fonduri ale Uniunii Europene utilizate de formaţiunea eurosceptică britanică înaintea referendumului pentru Brexit, indică un raport de audit al Parlamentului European, consultat de AFP. 

Biroul PE, format din preşedintele şi cei 14 vicepreşedinţi al legislativului european, va examina acest raport luni, urmând să decidă dacă va da curs sau nu recomandărilor auditului, a declarat pentru France Presse o sursă parlamentară. 

Potrivit documentului, ADDE a solicitat fonduri europene pentru a finanţa 'cheltuieli neeligibile', legate mai ales de activităţile UKIP în Marea Britanie. 

Fondurile ar fi fost cheltuite mai ales pentru sondaje înaintea alegerilor legislative din Marea Britanie din mai 2015 şi a referendumului din 23 iunie, în care s-a decis ieşirea ţării din UE. 

'Majoritatea întrebărilor din sondaje erau legate de campania pentru 'Leave' dusă de UKIP', menţionează raportul de audit, estimând că aceste activităţi 'nu erau în interesul partidului european'. 

ADDE a contestat însă vehement acuzaţiile din raport, emiţând un comunicat în care le califică drept o 'hărţuire deliberată'.AGERPRES

×
Subiecte în articol: ukip fonduri europene