x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ultimele forțe ucrainene din Sievierodonetsk au primit ordin să se retragă

Ultimele forțe ucrainene din Sievierodonetsk au primit ordin să se retragă

24 Iun 2022   •   20:28
Ultimele forțe ucrainene din Sievierodonetsk au primit ordin să se retragă
Sursa foto: Agerpres

Ultimele forțe ucrainene care luptă în orașul Sievierodonetsk au primit ordin să se retragă pentru a evita să fie încercuite, informează The Guardian.

Pierderea orașului Sievierodonetsk este cea mai recentă înfrângere pe câmpul de luptă pentru Kiev, după cea din orașul portuar Mariupol. Potrivit unor estimări, aproximativ 12.000 de civili au rămas în Sievierodonetsk, dintr-o populație de 160.000 de locuitori înainte de război.

Toate cele trei poduri spre vest peste râul Siverskyi Donets către orașul Lysychansk au fost distruse în lupte, iar primarul Oleksandr Striuk spune că situația umanitară este critică.

Guvernatorul din Luhansk, Serhiy Haidai, a spus vineri că forțele ucrainene „au primit ordinul de a se retrage pe noi poziții și de a continua lupta acolo”, dar nu a dat mai multe detalii.

„Situația în acest moment este de așa natură încât a rămâne în aceste poziții distruse doar de dragul de a fi acolo nu are sens”, a spus el.

Haidai a declarat că aproape toată infrastructura a fost distrusă. „90% din oraș este avariat, 80% dintre case vor trebui să fie demolate”, a adăugat acesta.

(sursa: Mediafax)

×