x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ultimul bilanţ al cutremurului urmat de tsunami, în Japonia: 18.879 morţi, iar 3.081 persoane sunt în continuare date dispărute

Ultimul bilanţ al cutremurului urmat de tsunami, în Japonia: 18.879 morţi, iar 3.081 persoane sunt în continuare date dispărute

07 Iun 2012   •   10:04
Ultimul bilanţ al cutremurului urmat de tsunami, în Japonia: 18.879 morţi, iar 3.081 persoane sunt în continuare date dispărute

Numarul mortilor si disparutilor inregistrati la 6 iunie in urma cutremurului urmat de un tsunami la 11 martie 2011 in Japonia a fost revizuit la 18.879, a anuntat politia japoneza, relateaza AFP, citata de Mediafax.

In primele luni de dupa catastrofa, numarul total al victimelor a fost estimat la peste 25.000, numarul cadavrelor neidentificate fiind foarte mare, ca si cel al persoanelor date disparute, ale caror trupuri nu au fost gasite.

Identificarea unora dintre cadavre a permis eliminarea repetarii numelor, prin scoaterea acestora de pe lista persoanelor disparute.

Pentru moment, au fost inregistrate 15.861 de persoane decedate, dar 3.081 sunt in continuare date disparute, fara sa le fie gasite cadavrele. Totodata, cateva sute de cadavre se afla, in continuare, neidentificate la morga, intr-o stare care face tot mai dificila identificarea lor.

In fata acestor dificultati, peste 4.000 de persoane sunt in continuare mobilizate in cadrul actiunilor de cautare si altor actiuni necesare, dintre care cateva sute in prefectura Fukushima, unde investigatiile au fost complicate in urma contaminarii radioactive, dupa accidentul nuclear de la centrala Fukushima Daiichi.

Recent, politia din prefectura Miyagi (nord-estul Japoniei), cea mai afectata de tsunami, a postat pe site-ul sau portretele-robot ale unor victime, desenate pe baza cadavreloe, in vederea identificarii.

In prezent, in morgile din Miyagi exista in continuare 208 cadavre, dintre care 70 sunt suficient de bine conservate pentru a li se putea face un portret robot.

×