De doi ani de zile, Alexandru Penică, un ţigan acordeonist din România îi înnebuneşte opt ore pe zi, şase zile pe săptămână, pe locuitorii orăşelului englez Richmond. Bărbatul interpretează iar şi iar aceeaşi melodie, "When The Saints Go Marching In", agresând urechile trecătorilor britanici . "Este de necrezut. Este un blestem de care nu poţi să scapi!", declară un localnic de 32 de ani.
Mai nou, pentru că se apropie Sărbătorile, în repertoriul ţiganului a mai intrat o melodie, "Jingle Bells". Aşa că, localnicii sunt agresaţi în continuu cu versiunea fără sfârşit a acestui cântec. Şi pentru că un rău nu vine niciodată singur, ei bine talentul bărbatului în ale interpretării este "şocant", scriu jurnaliştii de la Daily Mail.
Interesant este că reacţia oamenilor din Richmond împotriva lui Penică a fost atât de puternică încât autorităţile locale se gândesc serios să le interzică muzicanţilor incompetenţi "show-ul" stradal. Mai mult, cei din administraţia oraşului vor să introducă un sistem prin care cei care vor să-i distreze pe trecători să treacă printr-un test. Ei vor trebui să aibă în repertoriu cel puţin trei melodii, interpretate cât de cât rezonabil.
"Este de necrezut. Este un blestem de care nu poţi să scapi! Cred că ar trebui să încerce la X Factor (un celebru concurs de interpretare din Marea Britanie n.r) anul viitor. Omul ăsta cântă oribil. Este drăguţ din partea lui că a introdus în repertoriu şi o melodie de sărbători, dar ne înnebuneşte! De-abia aştept să treacă Crăciunul ca să nu mai fiu nevoită să ascult la nesfârşit Jingle Bells", a declarat Stephen Foster, un localnic de 32 de ani.
"Alexandru Penică are 40 de ani şi aparţine unui grup de est-europeni, care include doi bărbaţi, o femeie şi un adolescent", scrie Daily Mail.
"Zgomotul este cel care ne deranjează. Le-am spus să plece, dar tot ceea ce fac este să se mute câţiva metri mai în faţă", a declarat proprietarul unui magazin.
"Poliţia ne-a spus că nu este ilegal ca ei să cânte pe stradă, dar argumentul nostru este că ei nu cântă pentru că, pur şi simplu, nu pot. După atâta exerciţiu, te gândeşti ca abilităţile lor muzicale să se îmbunătăţească, însă nu este deloc aşa. Pur şi simplu sunt groaznici", a spus un alt comerciant.
Întrebat de unde anume provine, Penica a spus că vine din Bucureşti, însă jurnaliştii nu au putut afla mai multe de la bărbat pentru că nu ştie limba engleză.
Chinul orăşenilor din Richmond va mai dura o vreme. Iar asta pentru că introducerea unei măsuri care să le interzică artiştilor ambulanţi să se "desfăşoare" este foarte costisitoare.