x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un adevărat caz Benjamin Buttons: Doi fraţi de vârstă mijlocie au început să se poarte ca nişte copii, din cauza unei boli rare

Un adevărat caz Benjamin Buttons: Doi fraţi de vârstă mijlocie au început să se poarte ca nişte copii, din cauza unei boli rare

01 Mai 2012   •   10:26
Un adevărat caz Benjamin Buttons: Doi fraţi de vârstă mijlocie au început să se poarte ca nişte copii, din cauza unei boli rare

Michael Clark, de 42 de ani si fratele sau Matthew Clark, de 39 de ani isi petrec timpul uitandu-se la desene animate, jucandu-se cu trenulete si plangand ori de cate ori ceva ii nemultumeste.

Ambii frati au avut slujbe, au fost casatoriti si au copii, insa o boala rara ii face acum sa se comporte ca niste copii.

Fratii au inceput sa fie ingrijiti din nou de parintii lor.

"Au regresat din stadiul de adulti cu slujbe, cariere, familii in stadiul unor copii. Matthew si-a cumparat, acum ceva timp, un trenulet si o papusa. Nu-l mai interesau decat lucrurile care ar interesa un bebelus. Michael e fascinat de baloane", a povestit Anthony Clark, tatal fratilor.

Starea celor doi frati a inceput sa se deterioreze in 2007. Michael, care lucra pentru Fortele Aeriene, si-a pierdut slujba si a ajuns sa fie evacuat din casa, petrecand trei saptamani pe strazi.

Abia cand a fost dus la spital de asistentii sociali, a fost diagnisticat cu leucodistrofie, o boala rara, care afecteaza, de obicei, bebelusii sau copiii mici.

Leucodistrofia duce la distrugerea treptata a unei substante a sistemului nervos, mielina. Cei afectati de boala isi pierd, cu timpul, functiile mentale. In cazul celor doi frati, boala ii face sa se comporte, pe zi ce trece, ca niste copii tot mai mici.

Fratii nu mai pot vorbi, in prezent, si au inceput sa mearga de busilea. Cand ceva ii supara, au crize de plans.

Povestea lor seamana cu cea din filmul de Oscar "The Curious Case of Benjamin Button", in care un barbat isi incepe viata batran si pe masura ce timpul trece intinereste si se transforma in copil.

×
Subiecte în articol: leucodistrofie