x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un american a găsit o COMOARĂ în valoare de un MILION de dolari. Vezi CUM A REACŢIONAT când a descoperit aurul (VIDEO)

Un american a găsit o COMOARĂ în valoare de un MILION de dolari. Vezi CUM A REACŢIONAT când a descoperit aurul (VIDEO)

28 Iul 2015   •   16:46
Un american a găsit o COMOARĂ în valoare de un MILION de dolari. Vezi CUM A REACŢIONAT când a descoperit aurul (VIDEO)

Un bărbat din Florida a găsit comoara care s-a aflat la bordul unei nave spaniole care s-a scufundat în urmă cu aproape 300 de ani, în apropiarea costei Floridei.

Descoperirea, care a fost făcută de Eric Schmidtt în urmă cu o lună, a fost anunţată luni de o copanie de recuperare care deţine drepturile asupra perimetrului unde monezile au fost găsite.

Printre obiectele descoperite se află un lanţ de aur lung de 6 metri şi o monedă extrem de rară "Tricentenarul Regal", care a fost emisă de regele Filip al V-lea al Spaniei, valoarea ei fiind de nu mai puţin de 500.000 de dolari.

Schmidtt, care este vânător de comori, a descoprit aurul în timpul unei scufundări la Fort Pierce la care au participat lui, sora şi părinţii acestuia.

Eric Schmidt nu este la prima sa reuşită, în anul 2013 el şi familia lui au găsit câteva bucăţi de aur şi un lanţ, din acelaşi metal, în lungime de peste 18 metri.

Legea federală din Florida prevede că 20% din comoară trebuie cedată statului pentru muzeu iar Schmidt şi firma care deţine drepturile asupra perimetrului cercetat vor împărţi  restul de 80% pe jumătate.





×