x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un avion american, constrâns să aterizeze în Iran

Un avion american, constrâns să aterizeze în Iran

07 Oct 2008   •   00:00

Iranul a anuntat ca un avion occidental a fost fortat sa aterizeze, dupa ce a violat spatiul aerian iranian. Dupa ce echipajul a fost interogat a fost permisa reluarea cursei.



Iranul a anuntat ca un avion occidental a fost fortat sa aterizeze, dupa ce a violat spatiul aerian iranian. Dupa ce echipajul a fost interogat a fost permisa reluarea cursei.
 
Agentia de stiri Fars News a anuntat ca avionul implicat in incident era american, dar televiziunea de stat iraniana, Al-Alam, afirma ca acesta apartinea unei agentii europene de ajutor umanitar. Niciuna din cele doua surse mentionate nu precizeaza cand a avut loc incidentul.

La Washington purtatorul de cuvant al U.S. Air Force, Lt. Col. Patrick Ryder, a declarat ca nu are nicio informatie si nu a fost inregistrata nicio raportare despre un incident de acest gen in care sa fi fost implicat un avion american.

Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe Iranian a declarat ca nu are nicio informatie despre caz, alti oficiali nu au putut fi contactati pentru declaratii.

Fars News anunta ca avionul, care transporta cinci oficiali militari si trei civili, asigurand o cursa intre Turcia si Afganistan, a intrat in mod accidental in spatiul aerian iranian.

Avioanele de lupta iraniene l-au interceptat si l-au directionat catre un aeroport, nenominalizat de catre sursa. Pasagerii au fost interogati, iar o zi mai tarziu au fost eliberati, oficialitatile permitand continuarea cursei catre destinatie. Se mentioneaza ca aparatul de zbor interceptat era de tipul Falcon, produs de firma franceza Dassault, utilizat indeosebi de mediul de afaceri.

Televiziunea oficiala iraniana, Al-Alam, citeaza un oficial militar iranian care declara ca avionul apartine unei agentii umanitare ungare sau britanice si ca avea la bord si personal militar american.
 
www.timesonline.co.uk

×
Subiecte în articol: externe