x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un avion cu 160 de pasageri s-a prăbuşit în India

Un avion cu 160 de pasageri s-a prăbuşit în India

22 Mai 2010   •   00:00
Un avion cu 160 de pasageri s-a prăbuşit în India
Sursa foto: /AFP

Cel puţin opt persoane au supravieţuit după accidentul aviatic din sudul Indiei, unde un avion de linie cu 166 de persoane la bord s-a prăbuşit azi dimineaţă, a anunţat compania aeriană Air India, citată de AFP.



"Conform informaţiilor de care dispunem, opt persoane au fost salvate şi transportate la spitale din Mangalore", a declarat Anup Shrivasta, director de resurse umane al companiei Air India.

"Air India depune eforturi pentru a confirma numărul victimelor", a adăugat el.

Un supravieţuitor al accidentului aviatic din India a declarat pentru CNN că avionul a aterizat bine, înainte de a începe să vibreze puternic şi de a se rupe în două. Potrivit acestuia, în avion a izbucnit mai întâi un incendiu mic, după care, o explozie puternică a provocat unul de proporţii.

Avionul s-a rupt în bucăţi în momentul accidentul şi era în flăcări atunci când au ajuns echipele de salvare. Acestea au încercat să stingă incendiul pulverizând spumă. Maşinile de salvare şi pompierii ajung cu dificultate la locul accidentului, greu accesibil din cauza terenului deluros.

Potrivit martorilor oculari, avionul a atins pista corect, dar nu s-a putut opri, din cauză că pe jos era ud, şi a alunecat în prăpastia de la marginea aeroportului. Aeroportul Mangalore se află într-o zonă deluroasă, ceea ce, potrivit experţilor, nu le lasă piloţilor loc de greşeală.

Turnul de control nu a primit semnale de alarmă de la pilotul aparatului, în timpul manevrelor de aterizare. De altfel, pilotul, un sârb, avea multă experienţă şi mai aterizase pe pista respectivă.

În prezent se vehiculează ipoteza că un cauciuc a explodat, ceea ce ar fi făcut ca avionul să alunece. Autorităţile indiene au deschis o linie telefonică de urgenţă pentru rudele persoanelor aflate la bord.

Vizibilitatea era mai mică de trei kilometri pe aeroport în momentul accidentului, a declarat meteorologul CNN.

×
Subiecte în articol: externe