x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un avion militar filipinez cu peste 92 de soldaţi la bord s-a prăbuşit

Un avion militar filipinez cu peste 92 de soldaţi la bord s-a prăbuşit

04 Iul 2021   •   10:27
Un avion militar filipinez cu peste 92 de soldaţi la bord s-a prăbuşit
Sursa foto: Captură video

Aernoava militară filipineză C-130 Hercule s-a prăbuşit, duminică dimineața, în sudul insulei Jolo, provincia Sulu. Cel puţin 17 militari au murit, spun autorităţile, însă nu au încă bilanţul complet al victimelor.

Sfârşit tragic pentru mai mulţi militari filipinezi. O parte dintre cei peste 92 de soldaţi de la bod primiseră recent instructajul militar de bază şi apoi au fost trimişi pe insula Jolo, ca parte a unui grup de lucru comun antiterorist, regiunea fiind una predominant islamistă, conform NYT.

Șeful Forţelor Armate filipinez, Cirilito Sobejana, declară că avionul ar fi ratat aterizarea.

„Echipele de salvare au ajuns la faţa locului şi sperăm să putem salva şi alte vieţi. Momentan, se lucrează la stingerea focului. 40 de persoane au fost salvate şi primesc îngrijiri medicale”, spune generalul Sobejana.

La bordul aeronavei se mai aflau şi patru vehicule militare.

Nu se ştie ce anume a dus la prăbuşirea avionului, însă, surse apropiate anchetei declară că aeronavele militare filipineze sunt vechi şi nu funcţionează corespunzător.

Armata este prezentă la sud de Filipine pentru a ţine sub observaţie organizaţia islamistă Abou Sayyaf, considerată de Casa Albă ca fiind una teroristă.

Abou Sayyaf este formată dintr-o reţea de militanţi islamişti care în trecut ar fi comis o serie de atentate teroriste cu zeci de victime.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: avion prabusit