x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un avion sud-coreean a aterizat de urgenţă în Canada în urma unei ameninţări cu bombă

Un avion sud-coreean a aterizat de urgenţă în Canada în urma unei ameninţări cu bombă

11 Apr 2012   •   05:32
Un avion sud-coreean a aterizat de urgenţă în Canada în urma unei ameninţări cu bombă

Un avion de linie al Korean Air a efectuat marti o aterizare de urgenta pe insula Vancouver din Canada, in urma unei amenintari telefonice privind comiterea unui atentat, a anuntat compania, citata de televiziunile canadiene, transmite AFP.

Avionul decolase de la Vancouver cu destinatia Seul, cu 149 de persoane la bord, si era pe punctul de a incepe traversarea Pacificului cand s-a intors din drum. Un apelant anonim sunase la biroul din Los Angeles al Korean Air pentru a anunta ca exista un dispozitiv exploziv la bord, a informat un purtator de cuvant al transportatorului, citat de CBC.

Escortat de avioane de vanatoare americane de tip F-15, aparatul a aterizat la baza militara din Comox, pe insula Vancouver, la circa 120 de kilometri nord-vest de marele oras de pe coasta vestica a Canadei.

Un apel similar, tot in limba engleza, a fost inregistrat luni si ameninta de asemenea zborul 72, provocand o intarziere de doua ore. Politia a evacuat avionul pentru a cauta dispozitive explozive, a precizat James Koh, de la biroul din Vancouver al companiei aeriene sud-coreene.

Autoritatile au demarat o ancheta, iar marti seara nu se stia cand va putea pleca avionul spre Seul.

×