x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un avion Turkiskh Airlines a ieşit de pe pistă la Paris

Un avion Turkiskh Airlines a ieşit de pe pistă la Paris

28 Dec 2012   •   10:17
Un avion Turkiskh Airlines a ieşit de pe pistă la Paris

 Un avion al companiei Turkish Airlines cu 278 de pasageri la bord şi zece membri ai echipajului a ieşit de pe pistă, joi seară, înainte de decolare, pe aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle, în apropiere de Paris, dar accidentul nu s-a soldat cu răniţi, au anunţat surse oficiale citate de AFP.

 
"Avionul, un Airbus A330, a intrat cu trenul principal stâng în iarbă", unde s-a "blocat", a anunţat jandarmeria transporturilor aeriene din Roissy, care a deschis o anchetă pentru "incident aerian uşor".
 
Cei 278 de pasageri şi echipajul au fost evacuaţi "în calm" către hotelurile din împrejurimi, dar "159 dintre ei urmau să plece în noaptea" de joi spre vineri, a anunţat jandarmeria.
 
Potrivit unei surse aeroportuare, care într-o primă fază a vorbit despre 145 de pasageri, această ieşire de pe pistă a fost determinată de o "eroare de pilotaj", care a avut loc în jurul orei locale 20.00 (21.00 ora României), înainte ca avionul să decoleze către Istanbul.
 
Incidentul nu a perturbat circulaţia pe piste, potrivit sursei citate, însă "operaţiunea de îndepărtare a avionului va dura şase ore".
 

×