x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un băiat de 13 ani din Rusia care şi-a salvat familia dintr-un incendiu, medaliat pentru curaj

Un băiat de 13 ani din Rusia care şi-a salvat familia dintr-un incendiu, medaliat pentru curaj

21 Mar 2017   •   21:40
Un băiat de 13 ani din Rusia care şi-a salvat familia dintr-un incendiu, medaliat pentru curaj

Un băiat de 13 ani care şi-a salvat familia din casa cuprinsă de flăcări a fost distins, marţi, cu o medalie pentru curaj de către Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă al Federaţiei Ruse, informează DPA. 

Valentin Shusharin şi-a riscat viaţa pentru a-şi salva tatăl, mama şi bunica din incendiul declanşat în luna august în locuinţa lor situată în localitatea Yaroslavl din centrul ţării, potrivit unui comunicat emis de minister. 

Incendiul s-a declanşat mai întâi în zona acoperişului, iar tatăl lui Valentin a urcat pentru a încerca să-l izoleze, însă a rămas blocat din cauza flăcărilor. Băiatul s-a folosit de un ciocan pentru a sparge scândurile astfel încât tatăl său să poată scăpa. 

Apoi şi-a ajutat mama şi bunica să ajungă într-un loc sigur şi a mutat maşina familiei astfel încât aceasta să nu fie deteriorată. 

''Mulţumită acţiunilor neînfricate şi decisive ale lui Valentin Shusharin, trei vieţi au fost salvate'', se arată în comunicat.AGERPRES

×