x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un balon-jucărie lansat din Anglia, a străbătut peste 17.000 de kilometri, ajungând în Australia

Un balon-jucărie lansat din Anglia, a străbătut peste 17.000 de kilometri, ajungând în Australia

06 Mar 2013   •   17:01
Un balon-jucărie lansat din Anglia, a străbătut peste 17.000 de kilometri, ajungând în Australia
Sursa foto: /Caters News Agency
Dintre cele 300 de baloane lansate de o școală din Derby, Anglia, în luna decembrie, unul a ajuns tocmai în Australia, aterizând în curtea unei case, informează Huffington Post, citând Daily Mail.
Balonul norocos aparține unui băiat de șase ani, Joshua Blackaby, și a fost găsit de o fetiță pe nume Millie, din New South Wales. În linie dreaptă, distanța dintre punctul de lansare și cel de aterizare este de 10.546 de mile – 16.970,5 kilometri. Este de presupus, însă, că balonul a fost purtat pe o rută oarecum diferită de curenții de aer.
Toate cele 300 de baloane au fost marcate cu numele proprietarului și adresa școlii. Millie i-a trimis balonul înapoi, prin poștă, lui Joshua, însoțit de o notă: „Bună, Numele meu este Millie și ți-am găsit balonul un grădina casei mele. Sunt foarte fericită să ți-l pot returna”. Nota era scrisă de un adult (probabil, unul dintre părinții lui Millie), dar semnată „Millie”.
Joshua a declarat că abia așteaptă să îi scrie lui Millie, pentru a-i mulțumi.

×
Subiecte în articol: balon joshua blackaby millie