x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bărbat din Arabia Saudită stă din 1997 în închisoare. Judecătorul a decis să iasă doar când va fi iertat de tatăl său

Un bărbat din Arabia Saudită stă din 1997 în închisoare. Judecătorul a decis să iasă doar când va fi iertat de tatăl său

24 Apr 2012   •   11:13
Un bărbat din Arabia Saudită stă din 1997 în închisoare. Judecătorul a decis să iasă doar când va fi iertat de tatăl său

Un barbat din Arabia Saudita, care a primit o sentinta de trei ani in 1997, se afla in continuare in inchisoare, urmand sa fie eliberat abia cand tatal sau se va decide sa-l ierte, spune o organizatie locala pentru drepturile omului.

Eid al-Sinani, de 43 de ani, a fost pedepsit cu 200 de lovituri de bici si trei ani de inchisoare pentru ca a batut-o pe mama sa vitrega, a povestit Musab al-Zahrani, un militant de la Societatea Nationala pentru Drepturile Omului din Arabia Saudita.

Totusi, cand sentinta fusese deja executata, tatal sau a cerut unui judecator sa-l tina pe Eid al-Sinai in inchisoare "pana cand va castiga increderea tatalui sau". Judecatorul a fost de acord, Sinani ramanand inchis pana in ziele noastre.

Sistemul judiciar islamic nu este unul sistematizat, fiind bazat pe interpretarile personale ale judecatorilor. Unii judecatorii considera ca a-ti nesocoti parintii este un motiv intemeiat pentru a fi biciuit sau inchis. De asemenea, pentru fapte similare sunt acordate pedepse diferite, in functie de interpretarea judecatorului.

Societatea Nationala pentru Drepturile Omului din Arabia Saudita cere in prezent ca barbatul sa fie eliberat, afirmand drepturile fiului nu pot fi puse mai prejos de cele ale tatalui.

×
Subiecte în articol: sistem juridic arabia saudita