x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bărbat fără adăpost a câştigat la loto 500.000 de dolari

Un bărbat fără adăpost a câştigat la loto 500.000 de dolari

09 Dec 2015   •   18:21
Un bărbat fără adăpost a câştigat la loto 500.000 de dolari

Americanul Michael Engfors nu a fost un tip norocos până în prezent. După ce a dormit şase ani în stradă, viaţa i s-a schimbat când a tras un bilet câştigător la loterie. La 60 de ani a câştigat jackpot-ul: 500.000 de dolari, de care bărbatul alcoolic care îşi pierduse afacerea avea mare nevoie, scrie miercuri 7sur7.be.

Engfors avea 55 de ani când firma lui a dat faliment. Tot atunci a divorţat şi acest concurs de împrejurări l-a împins pe străzile din Aspen (Colorado), unde a trăit vreme de şase ani. O perioadă sumbră şi fără perspectiva unui viitor mai blând, decepţionat de biletele necâştigătoare pe care le cumpăra Engfors spera totuşi la o viaţă mai bună. Vinerea trecută a câştigat jackpot-ul. "A intrat înăuntru strigând +Am câştigat, am câştigat+", spune vânzătorul de la staţia de benzină de unde bărbatul a cumpărat biletul.

Şansele de a câştiga cei 500.000 de dolari erau foarte mici, statisticile indicând una la 840.000, aşa încât o dată în viaţă Engfors poate considera că a avut mult noroc. Voluntarii care lucrează la centrul pentru persoane fără adăpost sunt fericiţi să vadă că roata s-a întors pentru el. "Nimeni din cartier nu merita mai mult decât el să câştige, el trebuia să câştige această sumă", spune Jeremy Kowalis, care s-a ocupat adesea de Engfors.

Americanul norocos nu şi-a schimbat deocamdată obiceiurile. Stă tot într-o biserică unde sunt găzduiţi pe timp de noapte cei fără adăpost. Michael Engfors are acum o altă stare de spirit fiindcă i s-au deschis noi posibilităţi. Vrea să îşi caute fiica de care nu mai ştie nimic de peste 20 de ani, lucru pe care acum îl regretă. De îndată ce o va găsi, îşi va cumpăra bilet de avion până la ea, indiferent unde se află. Apoi, Engfors vrea să cumpere o căsuţă şi o pereche de schiuri, la ambele visând de multă vreme, încheie 7sur7.be.

×