x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bărbat înarmat cu două grenade a pătruns în sediul preşedinţiei sârbe

Un bărbat înarmat cu două grenade a pătruns în sediul preşedinţiei sârbe

21 Mai 2009   •   00:00

O persoană necunoscută, înarmată cu două grenade, a pătruns astăzi în sediul preşedinţiei sârbe, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru AFP, citată de Mediafax. Bărbatul a lăsat una dintre grenade încă de la intrarea în interiorul clădirii, iar pe cealaltă a păstrat-o şi i-a scos cuiul.

"O echipă de negociatori a poliţiei a ajuns în clădire pentru a încerca să îl convingă (pe bărbat) să se predea. Acesta a pătruns (în clădire) prin intrarea rezervată vizitatorilor", a declarat sursa citată, sub acoperirea anonimatului.

Bărbatul a lăsat una dintre grenade încă de la intrarea în interiorul clădirii, iar pe cealaltă a păstrat-o şi i-a scos cuiul, a precizat sursa, adăugând că acesta se află la parterul preşedinţiei.

Într-un e-mail trimis la ora 11.20 (12.20 ora României), bărbatul şi-a anunţat intenţia de a pătrunde în sediul preşedinţiei înarmat cu grenade de mână, a adăugat sursa citată. Incidentul s-a produs în jurul orei locale 12.00 (13.00 ora României).

Sursa din cadrul poliţiei nu a fost în măsură să precizeze dacă preşedintele Boris Tadici se afla în interiorul clădirii, unde a fost primit miercuri vicepreşedintele american, Joe Biden, pentru cină.

Mai mulţi membri ai poliţiei se aflau în interiorul şi în jurul clădirii, încercând să îl captureze pe bărbat, ale cărui motive rămân necunoscute pentru moment.


×
Subiecte în articol: externe