x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un britanic strânge bani, prin crowdfunding, pentru Grecia

Un britanic strânge bani, prin crowdfunding, pentru Grecia

30 Iun 2015   •   14:40
Un britanic strânge bani, prin crowdfunding, pentru Grecia
Sursa foto: Foto: Twitter

Un tânăr britanic a reuşit să strângă, până marţi, 61.957 de euro, datorită unei operaţiuni de finanţare participativă sau 'crowdfunding', lansată în speranţa de a aduna 1,6 miliarde de euro pentru salvarea Greciei de la faliment, informează AFP.

Thom Feeney, un londonez în vârstă de 29 de ani care lucrează într-un magazin de încălţăminte în Covent Garden, i-a încurajat pe europeni să dea, fiecare, 'echivalentul de preţ al unei salate de brânză feta cu măsline'.

'Grecii au nevoie de 1,6 miliarde de euro. Pare mult, însă este doar 3 euro de european, adică preţul unei jumătăţi de litru de bere la Londra sau cel al unei salate de brânză feta cu măsline', a subliniat britanicul pe site-ul specializat Indiegogo.

Până marţi dimineaţa, mai mult de 2.000 de persoane au răspuns la apelul lui Thom Feeney, reuşind să adune 31.000 de euro, o sumă importantă, însă foarte departe încă de cea necesară.

Thom Finney promite şi recompense donatorilor: o carte poştală cu premierul grec Alexis Tsipras, timbrată în Grecia, pentru o donaţie de 3 euro, o salată cu brânză feta şi măsline livrată la domiciliu, pentru 6 euro, o sticlă de ouzo pentru 10 euro şi o sticlă de vin grecesc pentru 25 de euro.

Iniţial, tânărul propunea, de asemenea, 'descoperirea' unei mici insule greceşti pentru cel sau cea care va simţi nevoia să ofere un ajutor de 1,6 miliarde de euro. 'Însă Indiegogo mi-a trimis un mail pentru a-mi spune că, în condiţiile în care guvernul grec nu şi-a dat oficial acordul, nu eram autorizat să fac această ofertă', a precizat tânărul britanic.

Pentru a explica iniţiativa sa, Thom Finney a declarat că 'a obosit să vadă criza din Grecia continuând, politicienii tergiversând, în timp ce oamenii simpli sunt afectaţi de situaţie'. De asemenea, el a insistat asupra faptului că poporul grec poate fi ajutat cumpărând produse greceşti sau mergând în vacanţă în Grecia.

×