x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bust al actorului Bill Cosby a fost eliminat dintr-un parc Disney, în urma unui scandal sexual

Un bust al actorului Bill Cosby a fost eliminat dintr-un parc Disney, în urma unui scandal sexual

08 Iul 2015   •   19:02
Un bust al actorului Bill Cosby a fost eliminat dintr-un parc Disney, în urma unui scandal sexual

Parcul de distracţii Disney din Orlando, statul american Florida, a retras marţi din perimetrul său un bust în bronz al actorului Bill Cosby, ca reacţie la ştirile de luni potrivit cărora renumitul comic a drogat unele femei pentru a le abuza apoi sexual, scrie miercuri EFE, citând postul de televiziune Fox 35 News din SUA.

Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei Walt Disney World, decizia referitoare la statuia artistului de 77 de ani a fost luată după ce autorităţile americane au publicat luni o declaraţie făcută sub jurământ în 2005, în care Bill Cosby recunoştea că a cumpărat sedative pentru a le administra femeilor cu care dorea să întreţină relaţii sexuale. Cazul a fost închis după ce s-a ajuns la un acord extrajudiciar pentru o sumă care nu a fost dezvăluită, dar dezvăluirea a apărut în momentul în care actorul se confruntă cu zeci de acuzaţii din partea unor femei care asigură că el ar fi abuzat de ele, în unele cazuri, în urmă cu 40 de ani.

O campanie în scopul retragerii bustului lui Bill Cosby din parcul Disney a fost lansată, în urmă cu şapte luni, prin intermediul paginii de internet Change.org.

Actorul afro-american a fost în anii 1960, 1970 şi 1980 o celebritate a comediilor de televiziune din SUA, iar programul său 'The Cosby Show' difuzat de postul NBC a devenit un punct de referinţă pentru ale posturi. NBC a anunţat recent că, în urma scandalurilor sexuale, nu va mai colabora cu Bill Cosby.

×
Subiecte în articol: bill cosby scandal sexual