x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un cutremur peste 7 are 70% şanse să se producă la Tokyo în următorii patru ani

Un cutremur peste 7 are 70% şanse să se producă la Tokyo în următorii patru ani

de Mediafax    |    23 Ian 2012   •   13:06
Un cutremur peste 7 are 70% şanse să se producă la Tokyo în următorii patru ani

Cercetatorii japonezi evalueaza la 70 la suta riscul producerii unui cutremur cu magnitudinea de cel putin 7 in zona Tokyo, in urmatorii patru ani, din cauza intensificarii activitatii seismice dupa 11 martie, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

Aceasta estimare a specialistilor Universitatii din Tokyo se bazeaza pe datele Agentiei nipone de meteorologie, potrivit careia in regiunea Tokyo a fost inregistrata o medie zilnica de 1,48 de cutremure cu magnitudine mai mare de 3 grade de la catastrofa care a distrus in urma cu peste zece luni coasta de nord-est.

Numeroase cutremure s-au produs de atunci, dar acestea nu au fost resimtite mereu si nu au provocat pagube.

Aceasta cifra este totusi de cinci ori mai ridicata decat cea de dinainte de 11 martie 2011, potrivit cercetatorilor citati de mai multe ziare nipone.

Seismicitatea a devenit mai importanta in regiunea capitalei, ceea ce antreneaza un risc mai mare de producere a unui cutremur puternic, a explicat Naoshi Hirata.

Autoritatile guvernamentale evalueaza riscul la 70 la suta in urmatoareale trei decenii.

Temerile privind producerea unor cutremure mari pe viitor s-au dublat dupa seismul cu magnitudinea 9 care a avut loc pe coastele de nord-est ale Japoniei, declansand un tsunami soldat cu 19.000 de morti si un accident nuclear fara precedent la centrala de la Fukushima.

Ultimul cutremur cu un numar mare de morti in capitala a avut loc la 1 septembrie 1923. Acesta a provocat peste 100.000 de morti, multi fiind victime ale incendiilor.

Japonia, situata la jonctiunea a patru placi tectonice, inregistreaza in fiecare an pe teritoriul sau peste 20 la suta dintre cutremurele cele mai puternice de le planeta.

×
Subiecte în articol: cutremur japonia victime seism