x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un cutremur puternic a ucis cel puțin 280 de persoane în Afganistan

Un cutremur puternic a ucis cel puțin 280 de persoane în Afganistan

22 Iun 2022   •   11:51
Un cutremur puternic a ucis cel puțin 280 de persoane în Afganistan

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a ucis cel puțin 280 de persoane în Afganistan miercuri dimineață, au anunțat oficialii, adăugând că sute de persoane au fost rănite și că bilanțul este posibil să crească pe măsură ce sosesc informații din satele izolate de munte, scrie Reuters.

Cutremurul s-a produs la aproximativ 44 km de orașul Khost, în apropiere de granița cu Pakistanul, a precizat Institutul Geologic al SUA (USGC).

Cele mai multe dintre decesele confirmate au avut loc în provincia afgană Paktika din estul țării, unde 255 de persoane au fost ucise și peste 200 rănite, a declarat un oficial al Ministerului de Interne, Salahuddin Ayubi.

În provincia Khost, 25 de persoane au fost ucise și 90 au fost transportate la spital, a precizat acesta.

"Este posibil ca bilanțul deceselor să crească, deoarece unele dintre sate se află în zone îndepărtate din munți și va dura ceva timp pentru a colecta detalii", a spus oficialul.

Autoritățile au lansat o operațiune de salvare, iar elicopterele au fost folosite pentru a ajunge la răniți și pentru a transporta provizii medicale și alimente, a adăugat el.

Cutremurul a fost resimțit de aproximativ 119 milioane de persoane din Pakistan, Afganistan și India, a precizat European Mediterranean Seismological Centre (EMSC).pe Twitter.

Nu au existat rapoarte imediate privind pagube sau victime în Pakistan.

Dezastrul survine în contextul în care Afganistanul trece printr-o criză economică severă de la preluarea puterii de către talibani în august, în timp ce forțele internaționale conduse de SUA se retrăgeau după două decenii de război.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cutremur