x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un deputat de la Chişinău cere declararea vicepremierului rus Rogozin persona non grata

Un deputat de la Chişinău cere declararea vicepremierului rus Rogozin persona non grata

16 Mai 2013   •   17:23

Deputatul liberal din parlamentul de la Chişinău, Valeriu Saharneanu, a solicitat joi Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene să examineze dacă nu există condiţiile necesare pentru a-l declara pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezentantul Kremlinului pentru Transnistria, persona non grata în Republica Moldova.

Într-o interpelare adresată ministerului, deputatul face referire la recenta vizită privată a lui Rogozin la Chişinău şi la Tiraspol, în cadrul căreia acesta ar fi făcut declaraţii politice în privinţa susţinerii de către Rusia a regiunii separatiste din estul Republicii Moldova şi împotriva procesului de integrare europeană a statului moldovean.

'Au fost declaraţii politice, or, sub acoperirea de persoană privată, un oficial nu procedează în felul acesta. Am cerut Ministerului de Externe să vadă dacă Rogozin nu a întrunit toate condiţiile şi motivele pentru a fi declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova', a declarat deputatul.

Dmitri Rogozin a întreprins o vizită privată în Republica Moldova la 9 mai, în timpul căreia a organizat o conferinţă de presă la Tiraspol şi a participat la un concert, la care au evoluat şi artişti ruşi, în centrul Chişinăului.
agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Dmitri Rogozin republica moldova