x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un deputat rus îl îndeamnă pe Putin să lovească SUA cu o rachetă nucleară

Un deputat rus îl îndeamnă pe Putin să lovească SUA cu o rachetă nucleară

16 Mar 2022   •   11:34
Un deputat rus îl îndeamnă pe Putin să lovească SUA cu o rachetă nucleară
Sursa foto: Hepta

Evgheni Alexeievici Fiodorov, deputat în Duma de Stat și președinte al Comisiei pentru Politică Economică și Antreprenoriat din Camera Inferioară a Parlamentului de la Moscova, i-a cerut președintelui Vladimir Putin să lanseze o „rachetă balistică” asupra poligonului american de testare din Nevada, pentru a „trimite un mesaj” Casei Albe.

Potrivit deputatului rus, statele occidentale acționează „pe baza presupunerii că Putin nu are niciun atu în mână”, informează publicația britanică „Daily Star”. Un potențial „atu”, spune Fiodorov, ar putea fi un atac nuclear asupra poligonului de testare din Nevada, care, în opinia sa, nu ar avea parte de represalii din partea SUA, mai scrie sursa citată. 

Într-un moment în care Rusia este supusă unor sancțiuni fără precedent din partea Occidentului, președintele Putin a avertizat că aceste măsuri punitive sunt „asemănătoare unui act de război”.

„Demonstrație pentru SUA”

Potrivit ‚Daily Star”, într-un interviu tradus de MEMRI TV, Fiodorov a declarat: „Până când nu va exista o demonstrație fizică a determinării Moscovei, America va percepe pozițiile Rusiei și ale lui Putin ca pe un bluf (…) Așa că, americanii au nevoie de o demonstrație. Cea mai convingătoare demonstrație ar fi distrugerea fizică a instalațiilor Departamentului de Apărare al SUA. Vorbesc despre instalații, pe care dreptul internațional ne dă dreptul să le distrugem.”.

„Bineînțeles, nu va exista nicio cale de întoarcere după lansarea unei astfel de rachete.”, a recunoscut Fiodorov. „Cu toate acestea, în acest război nu ar trebui să amenințăm cu lovituri sau ofensive asupra Ucrainei, ci cu daune asupra teritoriului american.”, a adăugat el.

„Dacă creăm pentru teritoriul SUA - să zicem, un risc de 10.000 de victime, în urma unei lovituri, chiar și a unei rachete mai puțin distructive, atunci SUA vor percepe acest lucru ca pe o amenințare de 10 milioane de victime. Aceasta este psihologia americană, modul în care ei se gândesc la țara lor.", a mai spus deputatul rus.

Fiodorov, care a fost intervievat în luna ianuarie a acestui an, a avertizat, de asemenea, că racheta „ar putea fi o explozie nucleară”, deoarece la poligonul din Nevada se testează în mod activ rachete nucleare.

 

 

 

×
Subiecte în articol: rachete nucleare