x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un deputat rus propune manevre militare în Marea Caraibelor, în replică la exerciţiile din Georgia

Un deputat rus propune manevre militare în Marea Caraibelor, în replică la exerciţiile din Georgia

06 Mai 2009   •   00:00

Un deputat al Partidului Liberal-Democrat din Rusia (LPDR) a propus "exerciţii militare în format complet în Marea Caraibelor înaintea Zilei Independenţei americane", ca ripostă faţă de exerciţiile NATO din Georgia în preajma Zilei Victoriei de la 9 mai, relatează RIA Novosti în pagina electronică.



Serghei Abelţev a formulat această cerere miercuri în faţa comandantului suprem al armatei, preşedintele Dmitri Medvedev, în cadrul unei intervenţii în Duma (Camera inferioară a Parlamentului rus), propunând ca la aceste exerciţii să participe forţe militare cubaneze şi venezuelane.

"Pentru ca partenerii noştri americani să nu se îndoiească de intenţiile noastre pacifiste, propun să numim aceste exerciţii «Relansarea 2009»", a declarat ironic deputatul, făcând aluzie la proiectele administraţiei americane privind "relansarea relaţiilor" între cele două state.

"Saakaşvili şi protectorii săi occidentali au asimilat greşit lecţia dată de trupele din regiunea militară Caucazul de Nord în august armatei sale de mercenari. Dovadă sunt exerciţiile comandamentului şi Statului Major care se desfăşoară pe teritoriul georgian", a apreciat deputatul partidului lui Vladimir Jirinovski.

Acesta consideră exerciţiile NATO în preajama Zilei Victoriei drept "o revizuire totală a istoriei Marelui război patriotic" şi o ofensivă împotriva Rusiei menită să "umilească" statul.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe