x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un deputat spaniol s-a transformat în Robin Hood. Oamenii lui fură din magazine şi dau la săraci

Un deputat spaniol s-a transformat în Robin Hood. Oamenii lui fură din magazine şi dau la săraci

09 Aug 2012   •   10:46
Un deputat spaniol s-a transformat în Robin Hood. Oamenii lui fură din magazine şi dau la săraci

Deputatul Sánchez Gordillo a devenit senzatia Spaniei dupa ce a incurajat si ajutat membrii Sindicatului Andaluz al Muncitorilor sa fure alimente din magazine si sa le imparta la saraci.

"Cineva trebuie sa faca ceva pentru familiile care nu au ce manca', a spus Gordillo, dand asigurari ca astfel de actiuni vor continua.

Doua astfel de jafuri au avut loc marti. De asemenea, acum 16 zile, sindicalistii sustinuti de Gordillo au ocupat o cladire a Ministerului de Interne din Spania, cerand ca guvernul sa imparta pamant taranilor din Andaluzia care nu au mijloace de subzistenta.

Vorbind foarte liber despre actiunile sale, Gordillo a spus ca nu a luat parte la jafuri, dar a pus umarul distragand atentia politiei prin discursul inopinat pe care l-a tinut cu ajutorul unui megafon, langa unul dintre magazinele jefuite.

"A fost o manevra de distragere a atentiei. In timp ce politia ma urmarea pe mine, alimentele erau luate din magazine', a spus Gordillo, acuzat de acte de 'barbarism' de catre ministrul Justitiei.

Sindicalistii, cate 30 de fiecare magazin, au luat cu ei lazi de legume, zahar, lapte si alte alimente de baza care au fost impartite familiilor sarace din Sevilla.

'Nu sunt de acord cu formele acestor actiuni, dar in fond este un mesaj demn de luat in seama. Este o actiune simbolica ce deschide calea catre o dezbatere privind bogatia si saracia', a declarat purtatorul de cuvant al partidului din care face parte Gordillo.

Opozantii politici au calificat, insa, gestul drept 'o barbaritate' care trebuie rezolvata pe cale penala.

×
Subiecte în articol: sanchez gordillo