Autorităţile australiene investighează furtul unui dinte fosilizat de rechin preistoric, având mărimea de trei ori mai mare decât cel al marelui rechin alb, şi care a trăit în urmă cu milioane de ani, relatează marţi EFE.
Dintele fosilizat se afla ascuns într-o zonă declarată Patrimoniu al Umanităţii din Parcul Naţional Cape Range, de pe coasta Ningaloo şi doar un mic grup de persoane cunoştea locaţia exactă, potrivit lui Arvid Hogstrom, responsabil al Parcurilor şi Faunei din statul Western Australia.
Potrivit lui Hogstrom, care a acordat un interviu postului ABC, cineva din acest grup ar fi putut vorbi cu persoana greşită, poate un colecţionar sau cineva care ar fi vrut să vândă dintele pe piaţa neagră.
În Parcul Naţional Cape Range există şi alţi dinţi ai acestui rechin preistoric, acesta a fost motivul pentru care experţii au lăsat fosila care a fost furată, încrustată în piatră, cum au găsit-o şi au îngropat-o.
Această specie a trăit în urmă cu aproximativ 19,8 - 2,6 milioane de ani şi a fost denumit ştiinţific Carcharocles megalodon, care înseamnă "dinte uriaş" fiind de trei ori mai mare decât un Tiranossaurus Rex care avea până la 18 metri lungime şi cântarea zeci de tone.
Primul schelet complet al unuia dintre cei mai puternici prădători din istoria vertebratelor a fost găsit în Peru în 2008, măsurând 16,2 metri lungime, în cadrul unei expediţii comune a Museum of Paleontology Meyer Honningen din Peru şi Praehistorische Institut din Germania.